Чому важливо змивати косметику на ніч?

Чому важливо змивати косметику на ніч?

Макіяж - це справжня жіноча зброя! Однак недотримання правил його застосування може спрямувати цю зброю проти своєї власниці. Сьогодні ми поговоримо про те, чому важливо змивати косметику на ніч і, що буде, якщо лягти спати з макіяжем?

Особливості використання декоративної косметики

Інтернет рясніє інформацією про різні види макіяжу, про відповідність тієї чи іншої декоративної косметики за типом обличчя, кольоротипом, способом нанесення тощо. Більшість жінок знають, що таке смокі айс, натуральний мейк, святковий, аква тощо. І навіть ті, хто у звичайному житті не звик до косметики, все ж таки іноді вдаються до її сили та підкреслюють свою природну красу. Але переважна більшість дівчат не уявляє свій день без того, щоб не надати своєму обличчю виразності хоча б за допомогою туші або легкого тону. І, якщо доросла жінка ретельніше стежить за станом своєї шкіри, тому що розуміє, що помилки в догляді неприпустимі, то в більш юному віці не всі думають про те, що буде, якщо не змити косметику перед сном. Тим часом це не менш важлива частина правильного використання декоративки і від неї залежить якість вашої шкіри. Погодьтеся, висипання не так легко замаскувати, а припухлість повік і зовсім не заховати за тушшю.

Чому важливо змивати косметику на ніч?

Професійні косметологи склали вагомі причини для регулярного демакіяжу. Залишаючи макіяж з вечора:
  • ви можете заробити проблеми з очима - від алергічної реакції повік до проблем із віями. Туш має у своєму складі далеко не природні компоненти, а іноді й вельми небезпечні. Якщо залишити її на віях на цілу добу, можна не тільки потоншити і пересушити вії, а й навіть заробити кон'юнктивіт. Річ у тім, що за день на поверхні туші може накопичитися пристойна кількість бактерій, які під час сну можуть спровокувати відповідну реакцію організму у вигляді запалення. Тому демакіяж обов'язковий!
  • ви піддаєте шкіру швидшому процесу старіння. Не секрет, що вночі під час сну наш організм відновлюється. Це стосується не тільки внутрішніх органів, а й шкіри. Поки ви спите, вона активно працює - старі клітини оновлюються, відбуваються процеси регенерації. А тепер уявіть, що замість нічного догляду у вигляді крему або сироватки, на шкірі залишки тону, пудри, рум'ян, хайлайтера тощо. Ми думаємо, не варто пояснювати, що їхні склади часто перевантажені силіконами, парабенами тощо, що не несе особливої небезпеки, якщо перед сном якісно очистити шкіру, наприклад, за допомогою пінки для вмивання
  • ви провокуєте появу акне, особливо якщо схильні до його прояву. Що буде, якщо лягти спати з макіяжем? Від одного разу, можливо, нічого особливого. А ось, якщо робити це регулярно, то готуйтеся потоваришувати з постійними висипаннями, чорними цятками, тьмяним кольором обличчя і забитими порами.

Чим краще змивати косметику перед сном?

Ось ми й підійшли до єдиного вирішення проблеми - демакіяжу. Запам'ятайте - він має стати вашою повсякденною процедурою, як і чищення зубів. Постарайтеся подружитися зі своєю шкірою і подбайте про неї не тільки у вигляді гарного макіяжу, а й у вигляді якісного очищення. Сьогодні ринок пропонує величезну кількість засобів, які для цього призначені. Тому головне правило - ніякого мила! Визначте тип своєї шкіри, а також тверезо оцініть проблеми, які вже є. Підбирайте пінку, молочко або лосьйон виключно виходячи зі стану і типу шкіри. Регулярне очищення допоможе вам не тільки зберегти молодість, а й блищати здоровою і красивою шкірою навіть без косметики.
Назад до блогу